Varovanje podatkov

  Stanje: 07.03.2007

  Izjava o varovanju podatkov podjetja Delticom

  Zavedamo se, da vam je skrbno ravnanje z vašimi osebnimi podatki pomembno. Zato spoštujemo vaše zaupanje, da v podjetju Delticom vestno ravnamo z vašimi informacijami. V primerih, v katerih naj bi se vaši osebni (in uporabniški) podatki uporabili v drugačne namene, kot je določeno s pogodbo, morate kot uporabnik temu namenu aktivno privoliti. Privolitev lahko z veljavo v prihodnje kadarkoli prekličete. V ta namen nam enostavno pošljite email na naslov moto-gume@delti.com.

  Odgovorno mesto

  Odgovorno mesto v smislu nemškega Zveznega zakona o zaščiti podatkov (Bundesdatenschutzgesetz) je Delticom OE SRL, str. Anca Popa 3, 300299 Timisoara, Romunija.

  Pridobivanje in uporaba osebnih informacij naših strank

  Informacije, ki jih od vas dobimo, nam pomagajo, da oblikujemo in neprestano izboljšujemo vaš nakup pri podjetju Delticom. Te informacije uporabljamo za izvedbo naročil, dostavo blaga in zagotavljanje servisnih uslug ter za izvedbo plačila (pri plačilu po prejetju npr. tudi za potrebna preverjanja). Vaše informacije uporabljamo tudi za komunikacijo z vami v zvezi z naročili, proizvodi, servisnimi uslugami in marketinškimi ponudbami (glejte spodaj „Komunikacija preko elektronske pošte“), kot tudi za aktualiziranje naših podatkovnih baz ter za vzdrževanje in nego vaših uporabniških računov pri nas. Nadalje jih uporabljamo z namenom, prikazati testna poročila in mnenja naših strank, npr. na spletnih straneh www.tyretest.com ali www.moto-gume.si, ter za to, da našim strankam priporočamo proizvode ali servisne usluge, ki bi jih lahko zanimale. Vaše podatke uporabljamo tudi za izboljšanje naše trgovine in platforme, preprečevanje oziroma odkrivanje zlorabe naše spletne strani, ali da omogočimo tretji osebi, da v našem naročilu izvede tehnično, logistično ali drugo servisno uslugo.

  Zbiramo sledeče informacije:

  • Informacije, ki nam jih posredujete sami: prevzemamo in shranimo vse informacije, ki jih vnesete na naši spletni strani, ali ki nam jih posredujete na kak drug način. Odločite se lahko, da nam določenih informacij ne zaupate, kar pa lahko privede do tega, da veliko naših ponudb (uslug/posebnosti) ne boste mogli uporabljati.
  • Avtomatske informacije: kakorhitro vzpostavite stik z nami, dobimo in shranimo določene informacije. Med drugim uporabljamo – kot tudi veliko drugih spletnih strani – takoimenovane „piškotke“ (Cookies) in po tej poti prejmemo določene informacije, takoj ko vaš spletni brskalnik odpre spletno stran podjetja Delticom. Različna podjetja ponujajo programsko opremo, ki vam omogoča, da spletne strani obiskujete anonimno. Želimo, da veste, da tovrstna orodja obstajajo, čeprav vam v primeru, da vas ne prepoznamo, ne moremo poslati svojih ponudb.
   Uporabniške podatke, ki jih zahtevamo, zajemamo in shranimo le anonimizirano. Tako na primer le anonimno in strjeno ugotavljamo, koliko klikov doseže našo trgovino in s katere spletne strani.
  • Komunikacija preko elektronske pošte: da lahko elektronsko pošto koristneje in bolj zanimivo oblikujemo, pogosto prejmemo potrdilo o tem, katere dopise podjetja Delticom ste odprli, v kolikor vaš računalnik podpira to funkcijo.
   Ob koncu vsakega naročila imate možnost sodelovati v anketi. V tem primeru nam lahko izdate dovoljenje, da vam v prihodnje pošiljamo ponudbe in podobno. Prav tako vam ponujamo možnost, da se naročite na naše novice, npr. na strani www.moto-gume.si. V kolikor nikakor ne želite prejemati naše pošte, nam pošljite email na naslov: datenschutz@delti.com. To funkcijo lahko v prihodnje ustrezno nastavite preko svojega uporabniškega računa "Moja naročila".
  • Informacije iz drugih virov: občasno uporabljamo tudi informacije o vas iz drugih virov ter slednje dodamo podatkom o vašem uporabniškem računu. Pridržujemo si pravico, da se pri tretji osebi (npr. trgovine na dom, pojasnila o kreditnem vedenju) pozanimamo o vašem plačilnem vedenju, da vam lahko ponudimo ustrezne plačilne možnosti (npr. plačilo po prejetju blaga) ali druge finančne usluge.
  • Če pri nas naročite kompletna kolesa ali platišča:
   V tem primeru potrebujemo vaše prometno dovoljenje. Zakaj podjetje Delticom potrebuje te podatke?
   1. Če naročena kompletna kolesa ali platišča izjemoma niso dobavljiva, potrebujemo podatke iz vašega prometnega dovoljenja, da lahko izdelamo ustrezno alternativno ponudbo.
   2. Te informacije uporabljamo za dodatno preverjanje pristnosti podatkov iz vašega naročila.

  Kaj pomenijo „piškotki“ (Cookies)?

  • Piškotki so alfanumerični identifikacijski znaki, ki jih preko vašega spletnega brskalnika posredujemo na trdi disk vašega računalnika. Našim sistemom omogočajo, da prepoznajo vaš brskalnik in vam ponudijo usluge.
  • Funkcija pomoči v menijski vrstici večine spletnih brskalnikov vam pojasni, kako lahko svojemu brskalniku preprečite sprejemanje novih piškotkov, kako mu lahko ukažete, da vas obvesti o prejemu novega piškotka in tudi, kako lahko vse sprejete piškotke izklopite. Vendar pa lahko le z aktivnimi piškotki popolnoma uporabljate in uživate v nekaterih najzanimivejših Delticom posebnostih, zato priporočamo, da funkcijo piškotkov pustite aktivirano.
  • Poleg tega priporočamo, da se po uporabi popolnoma izpišete, če uporabljate računalnik, ki ga delite z drugimi, in na katerem je brskalnik nastavljen tako, da računalnik sprejema piškotke.

  Udoben nakup pri podjetju Delticom

  • Udoben nakup pomeni, da imate ob koncu vašega prvega ali kasnejšega naročila možnost vnesti geslo, ki ga sami izdelate. S svojim elektronskim naslovom in izbranim geslom lahko preko spletne strani "Moja naročila" ob vsakem času spremljate status svojega naročila, ga spremenite ali pa nam pošljete pripombo, direktno povezano z naročilom. Nadalje "udoben nakup" omogoča, da se v prihodnje npr. na stran Reifendirekt.de prijavite enostavno s svojim geslom in pripadajočim elektronskim naslovom, nakar se takoj prikažejo vaši podatki kot so ime, naslov itd. Podatkov vam torej ni treba posebej vnašati, saj jih mi za vas shranimo. Seveda lahko podatke ob naročilu ali kasneje vedno spremenite pod "Moja naročila". Če pozabite svoje geslo, lahko preko "Mojih naročil" zahtevate, da vam ga po elektronski pošti ponovno pošljemo. Če pri naročilu še niste izdelali svojega gesla, lahko izberete možnost, da vam po emailu pošljemo Delticom-geslo, ki je bilo interno dodeljeno konkretno vašemu naročilu.

  Ali Delticom prejete informacije posreduje naprej?

  Informacije o strankah so za nas izredno pomembne in nam pomagajo optimirati svojo ponudbo. Informacije, ki jih prejmemo, posredujemo tretji osebi izključno v obsegu, ki je opisan v nadaljevanju:

  • Povezana podjetja: Delticom posreduje osebne (in uporabniške) podatke z namenom izvedbe naročila svojim sestrskim podjetjem in njihovim hčerinskim družbam.
   Ta podjetja so zavezana s pričujočo Izjavo o varovanju podatkov ali pa sledijo direktivam, ki nudijo najmanj tolikšno zaščito, kot ta Izjava o varovanju podatkov.
  • Storitveno podjetje: izvedbo nekaterih dejavnosti naročamo pri drugih podjetjih in posameznikih. Primeri za to so med drugim dostava paketov, pošiljanje pisem in emailov, negovanje seznamov naših strank, analiza naših podatkovnih zbirk, reklamni ukrepi, izvedba plačilnega prometa (kreditne kartice, bremenopisi in plačilo računa po prejetju) ter servisne usluge. Ta storitvena podjetja imajo dostop do osebnih informacij, ki jih potrebujejo za izvedbo svojih nalog. Teh ne smejo uporabljati v druge namene. Poleg tega so obvezana z informacijami ravnati v skladu s to Izjavo o varovanju podatkov kot tudi v skladu z nemškim Zakonom o varstvu podatkov.
  • Promocije: ponujamo vam mo>žnost, da se npr. na strani www.moto-gume.si> naročite na naše novice. Če takih ponudb ne želite prejemati, se lahko odjavite npr. na strani www.moto-gume.si ali pa nam pošljete mail na naslov datenschutz@delti.com. V prihodnje lahko to po želji preprosto nastavite preko uporabniškega računa "Moja naročila". Ob koncu vsakega naročila imate možnost sodelovati v anketi ter nam posredovati dovoljenje, da vaše podatke za marketinške akcije posredujemo tretji osebi. Le, če to opcijo akltivno potrdite, posredujemo vaše podatke izbranim kooperacijskim partnerjem ali pa vam posredujemo ponudbe po naročilu drugih podjetij. V takem primeru omenjeno podjetje ne dobi vašega imena, niti naslova ali drugih osebnih identifikacijskih podatkov. Anketa in dovoljenje za posredovanje vaših podatkov tretji osebi v marketinške namene med seboj nista povezana, to pomeni, da lahko vprašalnik izpolnete tudi, če ne želite privoliti v posredovanje vaših podatkov, oziroma tudi obratno, v kolikor to želite.
  • Prenos deleža pri trgovskem podjetju: ker svoje poslovanje neprestano razvijamo, se lahko zgodi, da mi ali katera od naših hčerinskih družb proda ali kupi podjetniške deleže ali sestavne dele (npr. trgovine). Pri tovrstnih transakcijah se informacije o strankah ponavadi prenesejo skupaj z drugimi prenešenimi deli podjetja. Vendar podatki v tem primeru tudi dalje podlegajo obstoječim izjavam o varovanju podatkov (iz tega izvzet je seveda primer, v katerem stranka izrecno privoli drugim določbam). V prav tako malo verjetnem primeru, da se podjetje Delticom proda v celoti ali njegov večji del,  bodo osebni podatki predani kupcu podjetja.
  • Zaščita podj. Delticom in tretje osebe: uporabniške račune in osebne podatke sporočimo, kadar smo za to zakonsko zavezani, ali kadar je to potrebno za uveljavljanje naših splošnih pogojev poslovanja ali drugih sporazumov ter za zaščito naših pravic, pravic naših strank ali pravic tretje osebe. To zajema izmenjavo podatkov s podjetji, ki so specializirana na preprečevanje in minimiranje zlorab in prevar s kreditnimi karticami. Izrecno izjavljamo, da se v tem kontekstu posredovanje podatkov omenjenim podjetjem ne izvaja z gospodarskim namenom, ki bi bil v nasprotju s to Izjavo o varovanju podatkov.
  • Z vašim privoljenjem: po vnosu naročila imate možnost sodelovanja v marketinški anketi. S tem nam dovolite, da vaše podatke tudi v drugih primerih lahko posredujemo tretji osebi.
   Primer: pošiljanje novic za kooperacijska podjetja

  V kolikor se osebne informacije v zgoraj opisanem obsegu posredujejo tretji osebi v države izven Evropske Gospodarske Skupnosti (EGS), zagotavljamo, da se pretok informacij izvede v skladu s to Izjavo o varovanju podatkov in nemškimi zakoni o varstvu podatkov. Pri tem je uporabljen „STANDARDNI SPORAZUM II" Evropske unije. Pri tem gre za klavzule standardnega sporazuma za prenos osebnih podatkov iz Skupnosti v tretje države, ki jih predpisuje Evropska Komisija, da se zagotovi ustrezen nivo varovanja podatkov.

   

  Kako varne so informacije o meni?

  • Da zagotovimo varnost vaših informacij pri prenosu, uporabljamo Secure Socket Layer Software (SSL). Ta programska oprema kodira informacije, ki jih posredujete. Pri vnosu svojih podatkov lahko izbirate med nekodiranim in kodiranim (SSL) prenosom. Delticom priporoča, da izberete SSL varianto.
  • Pri potrdilu naročila ne razkrijemo številke vaše kreditne kartice. Seveda pa v teku obdelave naročila prenesemo popolno številko kreditne kartice pristojnemu kreditnemu institutu.
  • Vzdržujemo fizične, elektronske in procesno tehnične varnostne ukrepe v zvezi s pridobivanjem, shranjevanjem in razkrivanjem osebnih informacij naših strank. Ti varnostni ukrepi zahtevajo, da vas občasno prosimo, da dokažete svojo identiteto, preden vam razkrijemo osebne informacije.
  • Za vas je pomembno, da se zavarujete proti nepooblaščenemu dostopu do vašega gesla in računalnika. Če računalnik delite z drugimi, morate paziti na to, da se po vsakem obisku ustrezno izpišete.

  Katere informacije lahko vidim pod 'Moja naročila'?

  Ogledate si lahko veliko količino informacij o svojem računu in interakciji s podjetjem Delticom. Pod "Moja naročila" vam ponujamo centralen dostop (Moja naročila). Trenutno si lahko tam ogledate sledeče informacije:

  • Pregled vaših naročil pri podj. Delticom, ta pregled vsebuje podatke o št. naročila, znamki / nazivu artikla / profilu / dimenziji, količini, datumu naročila, predvid. datumu dostave / dobavnem statusu, podrobnostih.
  • Pod "Zugangsdaten ändern" (spreminjanje dostopnih podatkov) lahko spremenite geslo.
  • Pod "Emailadresse ändern" (spreminjanje elektronskega naslova) imate možnost aktualizirati pri nas shranjen elektronski naslov.
  • Pod "Letzte Anmeldung" (zadnja prijava) se prikažejo vaši zadnji prijavni podatki pod "Moja naročila" z datumom, dnevom in uro.
  • Pod "Details eines Auftrags" (podrobnosti naročila) imate vpogled v stroške vašega naročila, naslov za račun, naslov za dostavo, potek naročila, informacije o terminiranju in statusu, kot tudi možnost, da preko kontaktnega formularja stopite v stik z nami.

  Ta seznam se spreminja v skladu s spremembami naše spletne strani (stanje 26.04.2005).

  Katere možnosti izbire imam?

  • Kot je zgoraj razloženo, imate vedno odprto možnost, da ne posredujete nobenih informacij, čeprav so te morebiti potrebne za nakup ali za uporabo atrakcij Delticom kot tudi za registriranje poročil kupcev na spletnih straneh podjetja Delticom.
  • Na straneh, ki so navedene zgoraj pod "Katere informacije lahko vidim pod 'Mojimi naročili'?", lahko dodajate ali aktualizirate določene informacije. Ko informacije aktualizirate, v naši dokumentaciji običajno shranimo kopijo s prejšnjimi podatki.
  • Če od nas ne želite prejemati elektronske ali druge pošte, nam pošljite mail na naslov datenschutz@delti.com. V prihodnje lahko svoj uporabniški račun "Moja naročila" po želji prilagodite tudi direktno.
  • Funkcija pomoči v menijski vrstici večine spletnih brskalnikov vam pojasni, kako lahko svojemu brskalniku preprečite sprejemanje novih piškotkov, kako mu lahko ukažete, da vas obvesti o prejemu novega piškotka in tudi, kako lahko vse sprejete piškotke izklopite. Če ne uporabljate piškotkov, morebiti ne morete uporabljati vseh posebnosti Delticom trgovin.

  Napotki

  Če imate vprašanja o zaščiti podatkov pri podj. Delticom, nam – po možnosti natančno – pišite na naslov moto-gume@delti.com, pa bomo poskusili odpraviti vaše pomisleke. Naše poslovanje se neprestano spreminja. Prav tako se spreminjajo ta Izjava o varovanju podatkov in naši Pogoji poslovanja. Pridržujemo si pravico, da vam v določenih časovnih prsledkih pošljemo obvestila o pri nas veljavnih smernicah. Kljub temu pa priporočamo, da v rednih presledkih obiskujete našo spletno stran in se seznanite s spremembami. V kolikor ni drugače določeno, podlega uporaba vseh informacij, ki jih imamo o vas in vaših uporabniških računih, tej Izjavi o varovanju podatkov.

  Sorodne teme

  Splošni pogoji poslovanja

  Informacije, ki nam jih posredujete sami

  Informacije nam posredujete,

  • če kaj iščete,
  • če pri podj. Delticom nakupujete, (vklj. z navedbo telefonske številke, brez katere ne moremo izvesti naročila)
  • če sodelujete v nagradni igri,
  • če izpolnite vprašalnik
  • če govorite z našim uporabniškim servisom
  • če vnašate podatke v svoj uporabniški račun (upoštevajte, da morebiti razpolagate z večimi uporabniškimi računi, če ste se pri nas registrirali z različnimi elektronskimi naslovi)
  • če npr. na straneh www.tyretest.com ali www.moto-gume.si napišete poročilo kupca
  • če naše strani priporočite drugim osebam (vaš elektronski naslov in naslov teh oseb)
  • če uporabite druge servisne storitve, pri katerih vas osebno obveščamo o določenih ponudbah, npr. Delticom-novice.

  Informacije, ki nam jih pri tem posredujete, so npr. ime, naslov, telefonska številka, informacije o kreditni kartici, ime osebe, ki naj se ji dostavi kupljen proizvod, vklj. z njenim naslovom in tel. številko, elektronski naslovi drugih oseb, na nas naslovljena elektronska pošta ter finančni podatki, vklj. z vašo št. osebne izkaznice.

  Informacije iz drugih virov

  Primeri za informacije, ki jih prejmemo iz drugih virov, vsebujejo aktualizirane informacije o naslovu naročnika in dostave od naših dostavljalcev paketov in drugih transportnih podjetij, ki jih uporabimo za to, da aktualiziramo našo podatkovno zbirko, da lahko tako zagotovimo vaš naslednji nakup in z vami komuniciramo, nadalje informacije o računih, nakupnem in plačilnem vedenju, ter podatki kreditnih institucij, ki jih uporabimo za to, da odkrijemo zlorabo, predvsem prevare, ter za to, da vam lahko ponudimo določene finančne usluge in načine plačevanja.

  Informacije, do katerih imate dostop

  Primeri za informacije, do katerih imate pri podj. Delticom povsem enostaven dostop: sem spadajo informacije o prejšnjih naročilih, osebni podatki (vklj. z imenom, elektronskim naslovom, geslom), Delticom-novice, obvestilo o posebnih ponudbah, vklj. z zgodovino vaših naročil in vašimi poročili o nakupih npr. na straneh www.tyretest.com ali www.moto-gume.si. 

  Uporabljamo cookies. Z uporabo te spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
  OK